Συχνές ερωτήσεις

Πόσο καιρό υπάρχει το βρεφικό κατσικίσιο γάλα;

Το βρεφικό κατσικίσιο γάλα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία πριν από 30 χρόνια τουλάχιστον. Το Capricare® παρασκευάζεται από το συνεταιρισμό Dairy Goat Co-operative, ο οποίος είναι πρωτοπόρος και εφευρέτης του βρεφικού κατσικίσιου γάλακτος.

Μπορεί το Capricare® να αναμειχθεί με άλλες φόρμουλες;

Η φόρμουλα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει συγκεκριμένες ποσότητες θρεπτικών συστατικών ανά μεζούρα. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην ανάμειξη μιας φόρμουλας με κάποια άλλη για μικρό διάστημα (3-7 ημέρες), κατά τη μετάβαση από τη μία φόρμουλα στην άλλη. Με την ανάμιξη της μιας φόρμουλας με την άλλη υπάρχει ο κίνδυνος το γάλα να είναι πιο πυκνό ή πιο αραιό από το σωστό με αποτέλεσμα δυσφορία στο βρέφος ή μη ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

Πώς γίνεται η μετάβαση στο Capricare® από άλλη φόρμουλα;

Ο καλύτερος τρόπος είναι η σταδιακή αντικατάσταση της μιας φόρμουλας με την άλλη σε διάστημα 3-7 ημερών. Στην αρχή αντικαταστήστε μία μεζούρα της τρέχουσας φόρμουλας με μία μεζούρα Capricare® όταν ετοιμάζετε το μπιμπερό. Μετά από 1 έως 2 ημέρες αντικαταστήστε ακόμα μία μεζούρα με το Capricare®, έως ότου όλες οι μεζούρες να είναι τελικά από το Capricare®.

Είναι τα επίπεδα σιδήρου και φυλλικού οξέος στο Capricare® επαρκή;

Όπως και η φόρμουλα αγελαδινού γάλακτος, το βρεφικό κατσικίσιο γάλα πρέπει να συμπληρώνεται με βιταμίνες και ανόργανα άλατα για να καλύπτει τις ανάγκες του μωρού σας. Οι βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα, όπως το φυλλικό οξύ, οι βιταμίνες Β12, C, D, E και ο σίδηρος περιέχονται στο Capricare® στις κατάλληλες ποσότητες για την απαραίτητη πρόσληψή τους* από το μωρό σας.
*Σύμφωνα µε τους κανονισµούς της ΕΕ.

Πώς είναι η οσμή και η γεύση του Capricare®;

Το γάλα μας προέρχεται από καλοταϊσμένες κατσίκες που μεγαλώνουν σε υγιεινές συνθήκες. Μεταχειριζόμαστε το γάλα με απαλό τρόπο σε όλα τα στάδια παραγωγής του βρεφικού γάλακτος. Το αποτέλεσμα είναι ένα βρεφικό γάλα με απαλή και ήπια γεύση.

Ποια είναι η προέλευση του Capricare®;

Το Capricare® παρασκευάζεται από τον συνεταιρισμό Dairy Goat Co-operative, ο οποίος είναι πρωτοπόρος και παγκόσμιος ηγέτης του βρεφικού κατσικίσιου γάλακτος. Ο συνεταιρισμός Dairy Goat Co-operative εδρεύει στη Νέα Ζηλανδία και ανήκει στους αγρότες που προμηθεύουν το γάλα. Οι φάρμες τους βρίσκονται σε ορισμένα από τα πλουσιότερα βοσκοτόπια της Νέας Ζηλανδίας.

Ποιες είναι οι συνθήκες στις φάρμες με τις κατσίκες;

Οι κατσίκες ζουν σε προστατευμένους ανοιχτούς αχυρώνες, που επιτρέπουν την έκθεσή τους στο φυσικό φως και τον καθαρό αέρα. Υπάρχει χώρος για να μπορούν οι κατσίκες να κινούνται ελεύθερα ή να ξαπλώνουν. Οι κατσίκες έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην τροφή τους.

Χρησιμοποιούν αντιβιοτικά οι κτηνοτρόφοι;

Η χρήση όλων των φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών, ελέγχεται πολύ αυστηρά στη Νέα Ζηλανδία όπου παρασκευάζεται στο Capricare®. Αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις για την αντιμετώπιση κάποιας λοίμωξης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όλο το γάλα που συλλέγεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας και για ένα χρονικό διάστημα μετά, απορρίπτεται. Το γάλα ελέγχεται συστηματικά σε κάθε παραλαβή γάλακτος για να επιβεβαιώνεται ότι δεν περιέχει υπολείμματα αντιβιοτικών.

Πού αλλού μπορώ να βρω το βρεφικό γάλα από κατσικίσιο γάλα Capricare®;

Το Capricare® παρασκευάζεται από τον συνεταιρισμό Dairy Goat Co-operative. Τα βρεφικά αυτά γάλατα κυκλοφορούν σε 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ονομάζονται Capricare® ή έχουν κάποιο άλλο όνομα όπως Karihome, DG, Golden Goat ή Nanny.